Haber & Duyurular

En Uygun Araba Fiyatları

Yayınlanma Tarihi: 13/11/2021
Konfor, güvenlik, tasarım, fiyat ve statü gibi birçok etken, araç seçimi yaparken kararınızı vermenizde belirleyici oluyor. Hem sıfır araçların hem de ikinci el araçların kendine özgü avantajları bulunuyor. Geniş model yelpazesi, cazip fiyat alternatifleri ve kolay ulaşılabilir olması ikinci el araçların cazibesini artırıyor. Sıfır araçlara uygulanan yüksek vergiler de araba alma aşamasında olan kullanıcıları ikinci el araç piyasasına yönlendiriyor.
 
1) Önce Trafikte Deneyim Kazanın
 
Ciddi bütçeler ayırarak satın aldığınız sıfır bir araçla trafiğe çıkmak ayrı bir özen istiyor. Özellikle şehir içi trafiğinde yeteri kadar tecrübesi bulunmayan sürücülerin ikinci el araçlara yönelmesinde fayda bulunuyor.
 
Pedal, direksiyon ve vites kontrollerine zamanla aşinalık kazanan sürücüler, trafiğe ve çevreye daha uyumlu hale geliyor. Bu süreçte ikinci el araç kullanmak, yaşanabilecek olumsuzları en aza indirebilmenize olanak tanıyor. Park ederken ya da seyir halindeyken meydana gelebilecek sürtme, çarpma ve ufak kazalar ikinci el araçlarda daha sorunsuz bir şekilde giderilebiliyor. Sıfır bir araçta ise masraflar ve değer kaybı daha yüksek meblağlara ulaşabiliyor.
 
2) Zengin Model Çeşitliliğinden Faydalanın
 
Çeşitli donanım seçenekleri ile kullanıcılara sunulan sıfır araçlar, genellikle ikinci el araçlara kıyasla daha kısıtlı model alternatiflerine sahip oluyor. İkinci el araba modelleri ise geçmişten günümüze doğru uzanan zengin model seçenekleri ile geliyor. Özel seri araçları veya üretimi artık devam etmeyen otomobilleri cazip fiyatlarla satın alabilmek de mümkün oluyor.
 
Farklı markalara ait satış ofislerinden sıfır araç almak istediğinizde, beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayan aracın satışa hazır hale getirilmesi uzun bir süre alabiliyor. Farklı donanımlar, renk seçenekleri ve aksesuarlar eklendiğinde bekleme süresi daha da uzayabiliyor. İkinci el araç alırken ise hayalinizdeki araca rahatlıkla aynı gün içinde sahip olunabiliyor.
 
3) İyi Bir Pazarlık ile Beklediğinizden de Uygun Fiyata Araç Sahibi Olun
 
Herhangi bir aracın sıfır fiyatı ile ikinci el fiyatı arasında ciddi farklar bulunuyor. Sıfır bir araç için ayırdığınız bütçe ile çok daha kaliteli ve üst segment bir ikinci el araç satın alabilmek mümkün oluyor. Ayrıca, sıfır araç alırken pazarlık yapma olanağınız oldukça kısıtlı kalıyor. Sadece güncel kampanyalardan ve peşin ödeme avantajları gibi fırsatlardan yararlanılabiliyor. İkinci el araç satın alırken ise pazarlık yaparak fiyatı aşağıya çekmek hiç de zor olmuyor.
 
4) Vergi Avantajı Sayesinde Sabit Giderler için Ekstra Para Harcamayın
 
Sıfır araçlara uygulanan yüksek vergiler, yeni araç almayı düşünen kullanıcıları ikinci el araba almaya yönlendiren başlıca etkenler arasında yer alıyor. Sıfır araçlardan alınan ÖTV ve KDV gibi vergiler, aracın fiyatının astronomik seviyelere yükselmesine yol açıyor. Vergiden kaynaklı bu fiyat farkı, sıfır araçların cazibesini azaltırken aynı özelliklere sahip ikinci el araçların daha ulaşılabilir olmasını sağlıyor.
 
Son yıllarda artan MTV vergi fiyatları da 2. el araba piyasasının hareketlenmesine yol açıyor. Örneğin; 2018 yılı sonrasında alınan 1500 CC motor hacmine sahip bir aracın yıllık MTV ücreti 1553 TL’yi bulabilirken aynı motor hacmine sahip 7 senelik ikinci el bir aracın yıllık MTV tutarı sadece 563 TL’de kalıyor.
 
5) Aracınızı Değer Kaybı Yaşamadan Yenileyin
 
İkinci el araba fiyatları; aracın markası, modeli, yılı, kilometresi, teknik özellikleri ve fiziki kondisyonu gibi farklı detaylara bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Özellikle yedek parçası ucuz olan, servis ağı geniş olan, az yakan ve mekanik aksamı sağlam olan araçlar, ikinci el piyasasında oldukça fazla rağbet görüyor. Piyasada tutulan ikinci el bir aracı belli bir süre kullandıktan sonra zarar etmeden hatta kar bile elde ederek satmak mümkün oluyor.

Son Haberler

En Uygun Araba Fiyatları

Konfor, güvenlik, tasarım, fiyat ve statü gibi birçok etken, araç seçimi yaparken kararı...

Devamını oku

İkinci el Araba Alımı ve Satışı

Mevcut aracınızı satıp yeni bir araç satın almayı düşünüyorsanız öncelikle sıfır mı yoksa ik...

Devamını oku

İkinci El Araba Fiyatları

Araba sahibi olmak, pek çok insan için özel bir zevktir. Araba kullanmanın hissettirdiği özg&uu...

Devamını oku

İkinci El Araba Almak

Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor. Bu konuda...

Devamını oku

Araba Almak İstiyorum

İster sıfır ister ikinci el araba almak istiyor olun, daima en kârlı alışverişi yapmak istersiniz. Bu nedenle de ...

Devamını oku
 
https://tema5.otogaleriscripti.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -